Ook op Zuid worden de fietspaden verbeterd

Nieuw fietspad door het centrum Rotterdam

Rotterdam krijgt een nieuwe fietsverbinding door het centrum. Het winkelgebied tussen de Coolsingel en de Binnenrotte wordt zo beter bereikbaar voor fietsers uit het noorden van de stad. Ook voor fietsers die vanaf Rotterdam Zuid over de Erasmusbrug of Willembrug komen wordt de binnenstad beter bereikbaar.

De gemeenteraad nam gisteren een voorstel van GroenLinks-raadslid Arno Bonte aan voor het aanleggen van een fietsverbinding van noord naar zuid door het centrum. Het fietspad komt te lopen van de Vijverhofstraat, onder het spoor door bij het oude Hofpleinstation, via de Haagseveer en de Westewagenstraat en komt uiteindelijk uit op het fietspad op de Boompjes. De fietsroute wordt in fasen gerealiseerd, gelijktijdig met de herinrichting van de verschillende straten die de komende jaren in de planning zit.
 
Volgens raadslid Arno Bonte gaat het de laatste jaren steeds beter met het fietsen in Rotterdam. "Steeds meer mensen pakken de fiets in plaats van de auto. Dat is gezond en goed voor de luchtkwaliteit." Toch ziet hij nog verbeterpunten. "Vooral op Rotterdam Zuid zijn er nog veel onveilige fietsroutes. Daardoor durven veel ouders hun kinderen niet op de fiets te laten gaan." De gemeenteraad nam gisteren ook een voorstel van GroenLinks aan om het fietsgebruik op Zuid te stimuleren, onder andere door het veiliger maken van de fietsroute over de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk.